
Musím sa priznať, že v mesiaci marec som pri dodržiavaní jedálnička podvádzala viac ako v predchádzajúcich dvoch mesiacoch. Týkalo sa to hlavne obedov a večerí. Dôvodom bolo hlavne to, že sa vyčasilo a nie vždy som si pripravila jedlo dopredu, takže som sa viac prispôsobila tomu, čo už bolo pripravené pre ostatných členov rodiny. 
Ale aj v "nejedálničkových" chodoch som sa snažila aplikovať zásady, ktoré mi radila výživová poradkyňa:
- Jedzte každé tri hodiny (5x do dňa) v menších porciách.
 - Posledné jedlo jedzte tri hodiny pred spánkom.
 - Ku každému jedlu pridajte veľa zeleniny.
 - Pite veľa čistej vody alebo sypané bylinné čaje (najlepšie je ak ste bylinky naozaj zbierali na lúke)
 
 Nie som profesionál v oblasti športovania a stravovania a vidíte, že moje články nie sú o (telesnom) zdravom životnom štýle, ale o viere. Ak viete niečo lepšie, pokojne to napíšte do komentárov.
V druhej polovici mesiaca som sa vrátila na správnu "jedálničkovu" cestu. Mám silnú vôľu, ktorá ma každý deň núti sa prekonávať a rásť. Buďte aj vy odhodlaní zmeniť svoje myslenie. Keď budete chcieť prestať, pripomeňte si prečo ste začali. Športovanie a zmena jedálnička nemá byť o tom, že chcete dobre vyzerať, ale že sa chcete cítiť zdravo a sviežo. Ste stvorení k veľkým veciam. Vaša myseľ to zvládne a uvidíte ako rýchlo sa telo na nový spôsob života prispôsobí.
RAŇAJKY - Čučoriedkovo-pohankové lievance
Dobra prípravy: 20 minút
Ingrediencie:
- vaječné bielky
 - menší kus babánu
 - pohanka lúpaná
 - mlieko polotučné
 - čučoriedky
 - kokosový olej
 
Postup prípravy: Večer pohánku zalejte vodou a dajte na noc do chladničky. Ráno prelejte cez sitko a dajte do mixéra. Pridajte všetky ostatné
suroviny - bielky, banán, sirup/med, mlieko a soľ. Rozmixujte na homogénnu zmes. Prelejte do misky, pridajte čučoriedky. Zľahka
premiešajte varechou. Rozohrejte panvicu, pomastite lyžičkou oleja, pridajte dávku cesta. Pečte lievance. Podávajte ozdobené
čučoriedkami, poliate sirupom/medom, ak uvádza recept.
DESIATA - Banánovo-jahodový nápoj
Dobra prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
Dobra prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
- banán
 - mlieko polotučné
 - jahody
 - Ďalšie ingrediencie: stévia, škorica
 
Postup prípravy: Ovocie spolu s mliekom rozmixujte a nápoj vypite. 
OBED - Rýžové rezance so zelenými fazuľkami 
Dobra prípravy: 25 minút
Ingrediencie:
Dobra prípravy: 25 minút
Ingrediencie:
- ryžové rezance
 - kokosové mlieko so zníženým množstvo tuku
 - cícer v konzerve
 - mrazená fazuľka
 - tofu
 
OLOVRANT - Pečivo, šunka, horčica a zelenina
Dobra prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
Dobra prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
- krajec chlieb celozrný pšeničný (ideálne kváskový)
 - horčica plnotučná
 - miska ľadového šalátu
 - paprika biela
 - balkánsky syr
 
Postup prípravy: Ingrediencie naneste na pečivo a konzumujte spolu so zeleninou a syrom. 
VEČERA - Zapečená cuketa s cibuľkou
Dobra prípravy: 30 minút
Ingrediencie:
Dobra prípravy: 30 minút
Ingrediencie:
- strúčik cesnaku
 - stredne veľká cibuľa
 - Cuketa
 - Paradajky
 - Morčacie prsia
 - Olivový olej
 
Postup prípravy: Cuketu pokrájajte na kolieska, poukladajte na pekáč. Každé koliesko potrite rozdrveným cesnakom, posypte rascou (podľa chuti) a
pokvapkajte olejom. Poukladajte navrch morčacie mäso, ktoré ste opiekli nasucho. Na cuketu umiestnite paradajky nakrájané na
kolieska a cibuľu na kocky. Dajte zapiecť.
0 comments
♥ Vaše komentáre sú dôležité pre osobný rast autora aj blogu ♥